FAQ

La majoria de preguntes fetes

Què inclou la primera visita?

La primera visita inclou una entrevista inicial, un examen físic, examen postural, palpació de la columna vertebral pel quiropràctic i un examen termogràfic. En aquesta visita, el quiropràctic discutirà els objectius de salut, i desenvoluparà un pla de tractament personalitzat.

Em puc ajustar el primer dia?

Si, des del primer dia pots ajustar la teva columna, segons si el quiropràctic ho recomana apropiat.

Quantes visites necessito per treure’m el dolor?

El nombre de visites que necessita dependrà de la seva condició, de l’edat, i molts altres factors. Alguns pacients veuen millores amb unes poques visites, mentre que altres poden necessitar tractament regular a llarg termini. El seu quiropràctic discutirà amb vostè el millor pla de tractament durant la seva primera visita.

Com un ajustament pot alleujar el meu dolor si no té res a veure amb aquest?

Els ajustaments quiropràctics poden ajudar a alleujar el dolor restablint l’alignació correcta de l’esquena i millorant la funció del sistema nerviós. Si hi ha una subluxació o desalignació en la columna vertebral, pot afectar el funcionament dels nervis que viatgen a través d’ella, causant dolor i altres símptomes. L’ajust quiropràctic busca corregir aquestes subluxacions per millorar la seva salut i benestar.

Com arribo a la clínica?

C/ de la Verge Montserrat 21, local.
Vilanova del Camí, Barcelona (Espanya)

Estem a la rotonda del vell cinema Rovy, o bé devant del Ametller Origen (només hi ha un a Vilanova del Camí)

Pot venir en cotxe i aparcar en el parking GRATIS (sempre hi ha espai) que hi ha darrere de la clínica al Carrer de la Indústria (al costat de la via del tren).

Des de Barcelona: hi ha un bus des de barcelona que va fins l’estació de busos d’igualada i després s’ha de caminar uns 10 minuts fins a la clínica.
Pàgina per veure horaris de bus

https://www.monbus.es/media/file/globalfiles/61f3e44346aa3.pdf

El bus passa pel Bruc, Abrera, Martorell, Collbató i Esparreguera.

NO recomanem el tren venint de Barcelona ja que és més llarg.

Vull una cita amb el quiropràctic, com la puc treure?

Pot escriuren’s al whatsapp aqui. O bé trucar a la nostra clínica al número 667366814.
També pot programar una cita en línia a través del nostre lloc web (l’URL to booking). També pot enviar-nos un correu electrònic a quiropràcticigualada@gmail.com i ens posarem en contacte amb vostè per confirmar la seva cita.

Quin tipus de condicions o problemes de salut tracta la quiropràctica?

La quiropràctica pot ser eficaç en el tractament d’una àmplia gamma de condicions, incloent:

 • Mal d’esquena, incloent el dolor de la part superior, mitjana i inferior de l’esquena i dolors que van cap a la cama
 • Ciàtica
 • Mal de cap i migranyes.
 • Lesions esportives
 • Problemes de l’articulació temporomandibular (ATM). Bruxisme
 • Dolor muscular i articular, incloent l’artrosis.
 • Problemes de columna vertebral com l’escoliosi, rectificació de cervicals/lumbar, condicions com
 • Espondilitis Anquilosante, Scheuerman’s
 • Problemes de hombros, colzes i/o canells
 • Problemes de cadera, genolls, turmells i peu
 • Problemes de postura i ergonomia.
 • Dolor crònic, incloent fibromiàlgia.
 • Problemes digestius: diarrea, estrenyiment, hernia de hiato i altres.
 • Insomni
 • Embaraç
 • Prevenció del benestar de la persona
 • Deportistes: millora en rapidesa i reflexes i evitar lesions.
 • També pot ser d’ajuda per a persones amb sistema immune baix
 • Ansietat, estrés, depressió

És la quiropràctica segura?

Sí, la quiropràctica és considerada una forma de tractament segura. Els quiropràctics estan altament capacitats i utilitzen tècniques precises i ajustades a les necessitats individuals del pacient. El quiropràctic tracta diferent a un bebé, algú amb càncer, algú de més de 80 anys o algú amb protesis. És important comunicar al quiropràctic sobre qualsevol condició de salut prèvia o preocupació específica que tingueu per garantir una atenció personalitzada i segura.

La quiropràctica és adequada per a dones embarassades?

Sí, la quiropràctica pot ser beneficiosa per a dones embarassades. Moltes dones embarassades experimenten canvis en la postura i el dolor associat a l’augment de pes i als canvis hormonals. Un quiropràctic especialitzat pot ajustar suament l’esquena i proporcionar un alleujament del dolor, així com millorar la comoditat general durant l’embaràs.

Què passa durant una sessió de tractament?

Durant una sessió de tractament quiropràctic, el quiropràctic trobarà les subluxacions i realitzarà l’ajustament oportú, que pot implicar moviments ràpids i controlats en l’articulació o columna vertebral afectada. El procés és indolor i molts pacients experimenten una sensació d’alliberament i relaxació després de l’ajustament.La idea es corregir i reestabilitzar el cos perquè funcioni correctament.

Què és una subluxació vertebral?

Una subluxació vertebral és una desalineació o moviment anormal d’una vèrtebra de la columna vertebral. Això pot causar interferències en el sistema nerviós, afectant la comunicació entre el cervell i el cos. Els quiropràctics treballen per corregir aquestes subluxacions a través d’ajustaments quiropràctics per millorar la salut i el benestar general.

Quina és la formació educativa dels quiropràctics?

Els quiropràctics han completat un programa educatiu universitari especialitzat en quiropràctica, que dura 5 anys. Aquest programa inclou l’aprenentatge de ciències de la salut, anatomia, embriologia, neurologia radiologia, resonancies magnètiques, fisiopatologia, biomecànica, diagnòstic i tècniques quiropràctiques entre d’altres. Després d’acabar els seus estudis, han de passar un examen nacional (OSCE) per obtenir la llicència per exercir la quiropràctica. Acaben els estudis amb un total de 360 ECTS. El nostre quiropràctic està a l’Associació Espanyola de Quiropràctica (AEQ).

Quin és el cost d'una visita de quiropràctica?

El cost d’una visita de quiropràctica pot variar en funció del tipus de tractament necessari. Oferim plans diferents amb descomptes en els ajustos. Demana aquí (WhatsApp)

Quina és la diferència entre la quiropràctica i la fisioteràpia?

Mentre que la fisioteràpia posa l’èmfasi en la rehabilitació física i l’activitat física terapèutica, la quiropràctica es centra en el bon funcionament de la columna vertebral per millorar la funció del sistema nerviós. El quiropràctic pot, quan sigui necessari, referir el pacient a un fisioterapeuta

La quiropràctica és adequada per a persones grans?

Sí, la quiropràctica pot ser beneficiosa per a persones grans. A mesura que envellim, és comú experimentar problemes relacionats amb la columna vertebral, les articulacions i la mobilitat. La quiropràctica pot ajudar a millorar la funció i reduir el dolor en aquestes àrees, millorant així la qualitat de vida en general.

Quina edat mínima es recomana per rebre tractament quiropràctic?

No hi ha una edat mínima establerta per rebre tractament quiropràctic. Els quiropràctics poden tractar a persones de totes les edats, des de nadons fins a adults grans. En el cas dels nadons i nens petits, s’utilitzen tècniques molt suaus i adequades per al seu desenvolupament.

La quiropràctica pot ajudar en la gestió de l'estrès?

Sí, la quiropràctica pot ser útil en la gestió de l’estrès. A través dels ajustaments, es pot millorar la funció del sistema nerviós, la qual cosa pot ajudar a reduir els efectes negatius de l’estrès en el cos. A més, oferim enfocaments complementaris com tècniques de relaxació i assessorament sobre estil de vida saludable.

La quiropràctica és dolorosa?

La quiropràctica no és dolorosa. Durant un ajust quiropràctic, és possible que sentis una lleugera pressió o una sensació d’estirament a l’àrea tractada, però les persones no experimenten dolor. Els quiropràctics utilitzen tècniques suaus i precises per garantir la comoditat i seguretat del pacient.

Quin és aquest so 'crack' que es sent? Són els meus ossos? Em fa por.

El so “crack” que es pot sentir durant un ajust quiropràctic es coneix com a “cavitació articular”. No és el soroll dels teus ossos trencant-se, com a vegades es pensa, sinó més aviat una alliberació de gasos que es troben a les articulacions, com ara el diòxid de carboni o el nitrogen. Aquest fenomen és similar al soroll que s’escolta en obrir una ampolla de cava.

És bo 'petar-se' el coll per si mateix? I l'esquena?

No es recomana ja que es dóna massa mobilitat a zones que no haurien de moure’s més. El quiropràctic només ‘petarà’ les zones que siguin necessàries. Si ho fas perquè sents alleujament, aquest ve de l’alliberament d’endorfines, però podríes entrar en un cicle viciós. Qualsevol dubte, contacta amb nosaltres i t’ho explicarem amb detall.

Què he de portar a la meva primera visita a la clínica de quiropràctica?

Per a la teva primera visita, és recomanable que portis amb tu el teu historial mèdic, radiografies, ressonàncies magnètiques (informe i imatges) o informes d’altres proves rellevants, i qualsevol altre document relacionat amb la teva condició de salut. També és útil portar roba còmoda i flexible, ja que necessitaràs canviar-te de roba per realitzar l’examen físic.