Exercici per al coll (Cx):

Extensió i flexió per al coll

L’exercici d’extensió i flexió per al collés una excel·lent manera d’alleujar la tensió i millorar la flexibilitat en aquesta zona. A continuació, et mostrem com realitzar aquest exercici de manera correcta:

  1. Comença de peu o assegut amb la teva columna recta i els muscles relaxats.
  2. Inclina suavement el cap cap enrere, estirant el coll cap a dalt. Mantén aquesta posició durant uns segons, sentint l’estirament a la part frontal del coll.
  3. Després, torna a la posició inicial i inclina el cap cap avall, flexionant el coll cap al pit. Mantén aquesta posició durant uns segons, sentint l’estirament a la part posterior del coll.
  4. Repeteix aquest moviment d’extensió i flexió diverses vegades, realitzant 5 repeticions en total.

Recordeu anar amb calma i no exercir una pressió excessiva sobre el coll. Si experimenteu algun dolor o malestar, atureu l’exercici i consulteu el vostre quiropràctic.

Chin Tuck a la paret

El “Chin Tuck” és un exercici senzill que us ajudarà a prevenir el “text neck” i a millorar la postura del coll. A continuació, us mostrem com realitzar aquest exercici de manera adequada:

  1. Posiciona’t davant d’una paret amb els peus lleugerament separats i mantén el cos recte.
  2. Mantén el cap recte i mirant endavant.
  3. Ara, comença a endinsar el mentó cap a dins, com si intentessis portar-lo cap a l’esquena del coll, sense moure el cap cap avall o cap amunt.
  4. Al mateix temps, toca lleugerament la paret amb la part posterior del cap, assegurant-te que el contacte sigui suau i sense exercir pressió excessiva.
  5. Mantén aquesta posició durant uns segons i després relaxa.
  6. Repeteix aquest exercici diverses vegades, concentrant-te en mantenir una postura adequada del coll i prevenint la inclinació cap endavant causada per l’ús excessiu de dispositius electrònics.

Recordeu que aquest exercici ha de ser còmode i no ha de causar dolor. Si teniu alguna molestia, atureu l’exercici i consulteu el vostre quiropràctic per rebre orientació addicional.

Aquests exercicis per al coll són una excel·lent manera de mantenir una columna cervical saludable i prevenir problemes relacionats amb la postura i la tensió muscular. Proveu-los regularment i gaudiu dels beneficis per a la vostra salut.