Exercicis del turmell

Nivell Fàcil

Els exercicis per al turmell de nivell fàcil són una manera excel·lent de mantenir els teus turmells flexibles i forts. Pots realitzar aquests exercicis a casa de manera senzilla. A continuació, t’expliquem com fer-ho adequadament:

  1. Abecedari amb el peu: Asseu-te o estira’t a terra i aixeca una cama. Amb el peu en puntetes, comença a escriure l’abecedari a l’aire amb el teu peu. Realitza aquest moviment de forma suau i controlada, recorrent tots els lletres de l’abecedari. Aquest exercici ajuda a millorar la mobilitat i la flexibilitat del turmell.
  2. Puntes de peu: Aquest exercici és senzill de realitzar i pot ser incorporat a la teva rutina diària mentre et rentes les dents. Simplement aixeca’t sobre les puntes dels peus i després baixa’t. Repeteix aquest moviment 15 vegades al matí i 15 vegades a la nit. Aquest exercici ajuda a fortaleir els músculs del turmell i millora l’estabilitat.

Assegura’t de realitzar aquests exercicis amb suavitat i control. Si sents algun dolor o malestar, interromp l’exercici i consulta el teu quiropràctic per rebre una orientació més precisa.

Aquestes són bones pràctiques que pots seguir a casa per mantenir els teus turmells sans i en forma. Recordeu que és important adaptar els exercicis al teu nivell de condició física i sempre escoltar el teu cos. Si tens alguna preocupació o dubte, no dubtis a consultar amb el teu quiropràctic.