Exercicis per a la part mitjana de l’esquena (Tx)

 

 

 Estirament de l’esquena a l’habitació

L’estirament de l’esquena a l’habitació és un exercici excel·lent per a estirar i relaxar la part mitjana de l’esquena. Aquest exercici es pot realitzar a casa, utilitzant un llit. A continuació, t’expliquem com fer-ho correctament:

  1. Estira’t a un llit amb la part superior del teu cos penjant a l’extrem del llit. Assegura’t que el cap i els peus estiguin suportats adequadament per evitar cap caiguda o desequilibri.
  2. Deixa que la teva columna es relaxi i s’estengui de manera natural. Pots permetre que els teus braços penjant lliurement cap al terra.
  3. Mantén aquesta posició durant 2 minuts, permetent que cada vèrtebra de la teva esquena s’estengui suavement i s’alliberi la tensió acumulada.
  4. Repeteix aquest estirament per a cada vèrtebra que el teu quiropràctic et hagi recomanat, centrant-te en les zones que necessitin atenció especial.

Recorda mantenir una respiració profunda i relaxada durant l’estirament. Si experimentes alguna molèstia o dolor, si us plau, atura l’exercici i consulta el teu quiropràctic per a més orientació.

 Tx Cobra

El Tx Cobra és un exercici eficaç per a fortaleir i estirar la part mitjana de l’esquena. Aquest exercici es realitza en una superfície plana i es pot fer a casa. Aquí tens els passos per a realitzar aquest exercici:

  1. Estira’t boca avall en una superfície plana, com ara una catifa o una estora de ioga.
  2. Col·loca les mans a la part inferior del teu cos, prop dels malucs, amb les palmes cap avall i els dits apuntant cap endavant.
  3. Aixeca el teu tronc de manera suau, mantenint els malucs a terra. Utilitza els músculs de la part mitjana i baixa de l’esquena per a realitzar el moviment. No utilitzis els braços per a impulsar-te.
  4. Mantén aquesta posició elevada durant 20 segons, respirant de manera profunda i relaxada.
  5. Després, relaxa els músculs i abaixa el teu cos cap a la superfície.
  6. Repeteix l’exercici 3 vegades, prenent petits descansos entre cada repetició.

Recordeu mantenir una postura adequada i no exercir una pressió excessiva sobre la part mitjana de l’esquena. Si sents algun dolor o malestar durant l’exercici, atura’t i consulta el teu quiropràctic per a més orientació.

Amb aquests exercicis, podràs mantenir la part mitjana de l’esquena saludable i fortaleida. Incorpora