Flexió o extensió amb elevació de l’espatlla

L’exercici de flexió o extensió amb elevació de l’espatlla és una forma eficaç de treballar els músculs de l’espatlla i millorar la seva flexibilitat i força. Aquest exercici es pot realitzar a casa i és important fer-ho amb precaució per evitar lesions. A continuació, t’expliquem com fer-ho adequadament:

  1. Posiciona’t de peu o assegut amb una postura recta i relaxada.
  2. Comença amb el moviment de flexió, és a dir, mou l’espatlla cap enrere mentre aixeces lleugerament els braços. Aquest moviment ha de ser petit i controlat.
  3. Després, realitza el moviment d’extensió, movent l’espatlla cap endavant mentre abaixes els braços. Novament, assegura’t que el moviment sigui suau i controlat.
  4. Durant tot l’exercici, concentra’t en mantenir les escàpules juntes. Intenta que les escàpules es toquin mentre realitzes el moviment de flexió o extensió.
  5. Repeteix aquest exercici 15 vegades cap enrere i 15 vegades cap endavant per a cada sèrie. Pots començar amb una o dues sèries i anar augmentant gradualment a mesura que guanyes força i resistència.
  6. Recorda respirar de manera adequada durant l’exercici, mantenint una respiració profunda i relaxada.

És important tenir en compte que cada persona pot tenir una condició física i una força diferent, per la qual cosa és important adaptar l’exercici a les teves necessitats i límits individuals. Si experimentes alguna molèstia o tens dubtes sobre la realització de l’exercici, consulta el teu quiropràctic per obtenir orientació i supervisió addicionals.

Amb aquest exercici, podràs treballar i fortaleir els músculs de l’espatlla, millorant la seva flexibilitat i mantenint-los sans.